OM, NU & HISTORIA


2018/2019 - TALANG JURYN
2018/2019 - TALANG JURYN

I vår ser ni David Batra som en av jurymedlemmarna i TV4:s TALANG. LaGaylia Frazier, Alexander Bard, Bianca Ingrosso och David Batra är kvartetten som tar plats i Talang-juryn när det är dags att hitta Sveriges nästa stora underhållningsstjärna. 

2017-2018 - ELEFANTEN I RUMMET
2017-2018 - ELEFANTEN I RUMMET

"Han som är gift med henne"

Sex år efter succéshowen “Det här var ju tråkigt” är det äntligen dags för David att åka på turné igen. Den nya föreställningen är en renodlad standup-show som lyfter fram det absurda i ett för David Batra nytt och udda vardagsliv. För hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med?

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna "elefanten i rummet" Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

 

2016 - TALANG JURYN
2016 - TALANG JURYN

I vår ser ni David Batra som en av jurymedlemmarna i TV4:s TALANG. Alexander Bard, Karin ”Kakan” Hermansson, David Batra och LaGaylia Frazier är kvartetten som tar plats i Talang-juryn när det är dags att hitta Sveriges nästa stora underhållningsstjärna. Med inspelningsstart i höst finns det fortfarande möjlighet för landets förmågor att söka och få chansen att visa upp sin begåvning för den färgstarka juryn.

2016 - DE TVÅ VILSNE MÄNNEN
2016 - DE TVÅ VILSNE MÄNNEN

I december står Betlehemsstjärnan rakt ovanför Opalen( Göteborg) och Palladium ( Alingsås) där de två vilsne männen David Batra och Niklas Andersson förenas i sin jakt på en tredje kompanjon. Det blir mycket standup, rimstuga, skallgång och någon gäst i en salig blandning som får Aladdinasken att lämna walk over!

2016 - SLÖJDIS I TV3:S HUMORSERIE SKOLAN
2016 - SLÖJDIS I TV3:S HUMORSERIE SKOLAN

Skolan är en komediserie för alla som någonsin gått i skolan, som har barn i skolan, som jobbar i skolan eller har barnbarn i skolan. Vi följer personal och elever på en helt normalt galen skola i södra Sverige. Föräldrarna, barnen, lärarna, vaktmästaren och bespisningspersonalen försöker fungera tillsammans i en värld med barnsliga vuxna, föråldrade regler och barn som agerar så vuxet som barn alltid gjort. Skolan är en karaktärsbaserad komediserie om den konstigaste och mest skruvade vardag vi någonsin levt i, en vardag som präglat oss alla. I rollerna ser vi bland andra David Batra, Eva Röse, Johan Wester, Anders Jansson, Anna Blomberg och Melody Farshin.

2016 - BADJÄVLAR SOMMARSTANDUP
2016 - BADJÄVLAR SOMMARSTANDUP

När standupturnén Badjävlar återvänder för sjunde året i rad är det i en kraftigt utökad form. Årets sommarturmé delas upp i två delar – en i sydöstra Sverige och en på västkusten. Soran Ismail och Henrik Schyffert följer med på båda delarna och har på västkusten sällskap av Fredrik Lindström, Nour El Refai, David Batra, Emma Knyckare, Magnus Betnér och Peter Apelgren. I sydöst uppträder de tillsammans med Özz Nûjen, Ann Westin, Robin Paulsson, Måns Möller, Thomas Järvheden och Hasse Brontén. “Badjävlar syd” har premiär i Västervik 23 juli och ”Badjävlar väst” i Falkenberg den 30 juli.
“Badjävlar” är vid det här laget en väletablerad tradition. Kombinationen sensommarkvällar och en standup-show där Sveriges humorelit turas om på scen har i sex års tid gjort succé.

2014-2016 - BATRA & ROBIN
2014-2016 - BATRA & ROBIN

Under fyra säsonger har David Batra och Robin Paulsson uppträtt med den gemensamma föreställningen "Batra & Robin”. En renodlad humorföreställning där två av Sveriges största
komiker levererar vad Arbetarbladet beskriver som "ett vackert komiskt hantverk som får publiken att tjuta och spruta skrattårar i bänkraderna"

2015 - SVARTE ORM
2015 - SVARTE ORM

Rowan Atkinsons Svarte Orm, den brittiska kultserien som för första gången någonsin blir teater på Intiman. Huvudrollen som Edmund Blackadder spelas av komikern David Batra. Han får sällskap på scen av bland annat Henrik Hjelt, Mikael Tornving och Kim Sulocki.

2014 - GEVÄR SÄLJES P G A DÖDSFALL
2014 - GEVÄR SÄLJES P G A DÖDSFALL

David Batra har för fjärde gången helt skamlöst låtit andra producera en bok åt sig. Vi är många som har skrattat åt hans hejdlöst roliga böcker med svenska folkets arga lappar och insändare. Den här gången ger sig ”författaren” på det kanske svenskaste som finns – våra Blocketannonser.

2014 - JÄTTE BÄSTISAR
2014 - JÄTTE BÄSTISAR

Dramakomediserie i TV4 med David Batra och Johan Glans. Serien om Lennart och Peter, två gamla vänner som drar till Indien för att söka förändring.

2012 - I KVELD MED YLVIS
2012 - I KVELD MED YLVIS

Den norska talkshowen med Bård Ylvisåker och Vegard Ylvisåker som programledare. David Batra medverkade som deras sidekick under säsong 2.

2012 - DAVID BATRAS INTE SÅ TRÅKIGA INDISKA MAT
2012 - DAVID BATRAS INTE SÅ TRÅKIGA INDISKA MAT

David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av fantastiskt goda och enkla recept som passar hela familjen. David, som har indisk pappa, har under hela sin uppväxt
tillbringat mycket tid i landet. Hans familj i Indien har alltid bjudit på underbara måltider, och flera av sina bästa recept har han lärt sig av sin faster Rekha i Delhi.

2012  - KVARTERET SKATAN RESER TILL LAHOLM
2012 - KVARTERET SKATAN RESER TILL LAHOLM

Tv-serien ”Kvarteret Skatan” gör långfilm och reser till Laholm på semester. Eller rättare: De tvingas dit av Ulf (David Batra), gruppens självutnämnde reseledare. När paret Magnus och Frida bokar en utlandsresa, och singeln Jenny hellre semestrar med sin nye rike norske pojkvän, ja då måste Ulf ta till drastiska åtgärder: Han ljuger ihop en historia som får avhopparna att tänka om. Kring lögnen spinner sig sedan historien, en lankig soppa tunnare än tunt.

2011 - ETT MAKALÖST BRÖLLOP
2011 - ETT MAKALÖST BRÖLLOP

David Batras sommarjobb är rollen som bestman i farsen ”Ett makalöst bröllop” som spelas i Kalmar tillsammans med bl.a. Thomas Petersson.

2010-2012 - DET HÄR VAR JU TRÅKIGT - TURNÉ
2010-2012 - DET HÄR VAR JU TRÅKIGT - TURNÉ

Davids första helt egna föreställning som inleddes 2011 och blev en stor succé med över 80 utsålda föreställningar över hela Sverige. I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.

2010 - DET HÄR VAR JU TRÅKIGT
2010 - DET HÄR VAR JU TRÅKIGT

Äntligen en ny bok med svenska folkets argaste lappar från David Batra. Efter succén med ”Den som inte tar bort luddet ska dö!” hade David inte planerat att göra en uppföljare, men arga lappar fortsatte att strömma in från läsare runt om i landet och till slut hade brevhögen växt så pass att en ny bok liksom bara krävde att bli skriven.

2009-2010  - ROAST PÅ BERNS
2009-2010 - ROAST PÅ BERNS

Underhållningsprogram i Kanal 5 under ledning av Erik Haag (som agerade roastmaster). Programmet gick ut på att svenska kändisar (bland annat Pernilla Wahlgren och Bert Karlsson)
blev roastade på Berns salonger i Stockholm av både återkommande komiker (Petra Mede, André Wickström, Magnus Betnér, David Batra) och gästkomiker.

2009-2015 - PARLAMENTET
2009-2015 - PARLAMENTET

Sen 2009 har David Batra varit en fast medlem i humorprogrammet Parlamentet. I programmet parodieras politiskt käbbel mellan partierna vilket är byggt på mer eller mindre spontana utspel och svar från medverkande komiker.

2008  - DEN SOM INTE TAR BORT LUDDET SKA DÖ
2008 - DEN SOM INTE TAR BORT LUDDET SKA DÖ

Humorbok med arga lappar. David kliver ett steg längre in i folkhemmet och publicerar ett urval av de autentiska lappar folk satt upp i sina tvättstugor, trapphus och kontorspentryn runt i landet.

2008 - MORGONSOFFAN
2008 - MORGONSOFFAN

Morgonsoffan är ett humorprogram på SVT 1 som främst parodierade de traditionella morgonprogrammen Gomorron Sverige och Nyhetsmorgon. Petra Mede och David Batra spelade Morgonsoffans programledare.

2005 - VÄN AV ORDNING
2005 - VÄN AV ORDNING

David Batra har i sin bok Vän av ordning letat fram, klippt ut och kommenterat Sveriges argaste, konstigaste och roligaste insändare. Får man jaga gäddor med gevär? Kan advokater ha vilken frisyr som helst? Ska Arboga ha en örn eller en nötväcka som symbol för sin stad? Dessa är bara några av de frågor som starkt engagerar svenska folket.

2003-2006 - KVARTERET SKATAN
2003-2006 - KVARTERET SKATAN

Kvarteret Skatan är en svensk humorserie innehållande diverse korta sketcher baserade på återkommande, mer eller mindre udda figurer i fristående halvtimmeslånga avsnitt. Serien sändes i SVT under tre säsonger 2003–2006. Medverkande skådespelare: David Batra, Johan Glans, Anna Blomberg, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg.

2000 - SOMMARTOPPEN
2000 - SOMMARTOPPEN

David Batra leder P3:s Sommartoppen tillsammans med Ylva Nilsson från Morgonpasset.

2000 - RÄKFROSSA
2000 - RÄKFROSSA

Räkfrossa heter en ny svensk komediserie i sex delar av och med ståupp-komikerna Johan Glans och David Batra. Där varvas ståupp-komik inför publik från Gröna Lundsteatern i Stockholm med förinspelade sketcher. I sketcherna syns även en rad gästskådespelare.

1994 HOTELL KRAMER, MALMÖ
1994 HOTELL KRAMER, MALMÖ

Första gången David Batra fick en publik att skratta var på en ståupptävling på Hotell Kramer i Malmö hösten 1994.